6 Huilmomenten in de tweede zit

studeren-in-belgie
 
Baal je ook zo van de tweede zit? Laat even de boel de boel. De boeken aan de kant, het is weer tijd voor een nieuw blogbericht op Amai zeg!
De tweede zit is voor de meeste Vlaamse studenten weer volop aan de gang.
Voor de Nederbelgen die er dit jaar aan ontsnapt zijn; de tweede zit is de herkansingsperiodein augustus – september voor studerend België.
Zo ook voor mij. Ik heb drie herexamens. ‘Dat valt nog mee’ hoor ik jullie denken. Niet dus!
Ook ik huil hele dagen tijdens de tweede zit. Hieronder heb ik mijn ergste huilmomenten opgesomd:
1.     Wanneer je ‘niet studerende’ vrienden even goed laten voelen hoe het is om vakantie te hebben
Sinds het eerste uur dat je aan de studie bent begonnen, krijg je elke vijf minuten een nieuwe feest, strand, reis, zon of waterpret update binnen. Dat niet enkel op je Facebook tijdlijn. Ook de WhatsApp groepen, je twitter account en Instagram staat opeens vol met zomerse foto’s. En vergeet de statusupdates niet over hoe ge-wel-dig deze zomer wel niet is.
2.     Wanneer je mooie beachbody weer varkensvet is geworden
Door alle koekjes, chips, chocolade, wafels, biefstukken, hamburgers, ijsjes, frieten, pizza’s, shoarma, nootjes en nog meer frieten is je lichaam weer terug getransformeerd van Prins Charming naar Shrek. Stoppen met eten tijdens het leren lukt meestal niet. Gewoon blijven proppen!
3.     Wanneer de zeef, dat je geheugen heet, de eerder geleerde leerstof weer vergeten is
Niets. Er zit niets meer. Alles wat je in januari en juni erin hebt gestampt is verdwenen. In paniek zoek je nog op je laptop naar oude samenvattingen. Niets! De e-mails die je in wanhoop naar je professor hebt gestuurd worden niet beantwoord. Dan moet je toch even huilen en opnieuw beginnen.
4.     Wanneer je beseft dat de zon- zuipen- ziekenhuisvakantie voorbij is
De tweede zit hakt er pas echt in als je met een missend gevoel terugkijkt naar het moment dat je met je verbrande kop vastzit in een ondergekotst toilet. Het machtige gevoel dat je kreeg nadat het ambulance personeel het toilet had verwijderd en je weer verder kon gaan zuipen, komt nooit meer terug. Huilen dus!
5.     Wanneer je gebruinde lichaam weer melkwit wordt
Met een gebruinde kop kwam je terug van vakantie. Nu je binnen zit te studeren en dus niet meer aan zonlicht wordt blootgesteld kan je lichaam niet meer bruinen. Gelukkig bleef het wel bruin. Totdat het ergste gebeurde; het begon op je borst en rug, daarna je ledematen en als laatste je gezicht. Als een slang zit je aan je bureau, om je stoel heen liggen hopen vellen die van je lichaam afritsen. De melkflessen zijn weer terug hoor!
6.     Wanneer UGent Confessions niet actief blijkt te zijn
Ondanks dat het voor meer dan de helft van de studenten in Vlaanderen examentijd is, blijft het stil op de facebookpagina van UGent Confessions. DE pagina voor een lachertje tussen het leren door. Huilen zonder UGent dus.
Voor de mensen die UGent Confessions niet kennen: https://www.facebook.com/ugentconfessions?fref=ts
Droog de tranen lieve (Neder)Belgen, aan alles komt een eind. Ook aan de tweede zit.
Succes! Amai zeg!
 
LEKKER SOCIAAL
Volg ‘Amai Zeg!’ ook op FACEBOOK!

Wat je ook leuk zal vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *