Als Nederlander tussen de Vlaamse sterren

FullSizeRender (2)

Afgelopen donderdag, 10 december, was de première van de film ‘Safety First‘. Voor de mensen die de Vlaamse televisie en media niet volgen; Safety First is een Vlaamse komedieserie. Twee seizoenen zijn uitgezonden op de zender VTM en nu is er een film uit in de cinema’s. Ik ging kijken op de Avant-Première.

VIP ofwel Decadent
In alle 19 zalen van de Antwerpse Kinepolis (Belgische bioscoopketen) speelde donderdagavond maar één film; Safety First. Van te voren wist ik al dat we VIP-tickets hadden, maar toen we daar aankwamen begreep ik pas echt wat dat betekende.
De enige weg naar binnen, was voor de VIP-gasten via de rode loper. Gelukkig waren we niet helemaal als kampvolk naar de première gegaan, maar dit had ik toch niet verwacht. Dus daar gingen we, arm in arm over de rode loper, de trappen van de Kinepolis omhoog.
Terwijl ik liep, bad ik dat mijn lompe, tweede persoonlijkheid niet tevoorschijn kwam waardoor ik met bril, stropdas en blazer de trap af zou lazeren en toen we zwaaiden naar alle fotografen, camera’s en publiek hoopte ik dat ik na het wildplassen tegen die Renault op de parkeerplaats, mijn gulp had dichtgedaan. Toen we eenmaal boven waren en de rode loper plots ophield, was alles gelukkig goed verlopen.

BV’ers
Als VIP’ers zaten we in de bioscoopzaal met de bekendste acteurs, presentatoren, modellen, regisseurs en journalisten van Vlaanderen. Het waren bijna allemaal BV’ers. Voor de Nederlanders onder ons: een BV is een Bekende Vlaming.
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik bijna geen enkele BV herkende. Ik ben altijd van de mening dat als je naar een ander land verhuist, hun media moet accepteren. Echter heb ik nooit veel tijd om Belgische televisie te kijken, al kijk ik de laatste maanden wel steeds meer naar de Vlaamse zenders om goed op de hoogte te blijven.
Dimitri Vegas, Tom Waes, Evi Hanssen, Matteo Simoni kende ik al, gelukkig!

Safety First
Safety First is een komedie die gaat over vier vrienden die een beveiligingsbedrijf hebben. Ze worden aangenomen voor het beveiligingsteam van Tomorrowland. Het is een film vol plaatsvervangende, heerlijke schaamte en goede Vlaamse humor.Ga dat zeker kijken! In de cinema’s vanaf 16 december.

The Jane**
Als kers op de taart (wow, wat een ouderwets spreekwoord) kreeg het restaurant waar ik werk vandaag zijn tweede Michelinster. Ondanks het merendeel van het personeel Nederlands is, mogen we onszelf toch Vlaamse sterren noemen!

Bedankt aan Laura Bert voor de geweldige VIP tickets van de première.
Het regent sterren in Vlaanderen!
Amai Zeg!

LEKKER SOCIAAL
Volg ‘Amai Zeg!’ ook op FACEBOOK!

Wat je ook leuk zal vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *