Het Bestekmapje

matthijs-van-wissen

Het einde van het schooljaar nadert. De examens komen eraan en de projecten, taken en papers moeten worden ingeleverd. Zo ook bij mij.
Vandaag moest een project worden ingeleverd, mocht enkel in hardkopie natuurlijk. De hardkopie moest in een bestekmapje worden afgegeven. ‘Beetje vreemd’ dacht ik nog, maar daarvoor zitten we in België; alles gaat hier lekker anders.
Gisteren een plaatselijk restaurant binnengelopen en om een mapje voor het bestek gevraagd. Na een paar rare blikken van het bedienend personeel kreeg ik een mapje waar ze het bestek in serveerde. Je kent ze wel; een mapje waar een vork, lepel, mes en servetje in past. Vol frisse moed liep ik naar mijn kot en printte mijn project uit; maar liefst 35 pagina’s.
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik wel al wat bedenkingen had toen ik de dikke bundel met papieren in het bestekmapje probeerde te worstelen. Maar na een paar keer vouwen, een beetje scheuren en een paar keer huilen is het me gelukt; alle 35 pagina’s zaten in het bestekmapje.

Met een vreemd gevoel naar school vertrokken vanmorgen. Toch een beetje raar al die pagina’s in zo’n klein mapje geduwd, waar normaal gezien enkel een bestek in past…. ‘Ach ik studeer hotel management, het zal wel in het kader van de opleiding passen’ dacht ik.

Dus niet! Toen ik de klas binnenkwam zag ik dat de meeste studenten hun werk in een snelhechter hadden gebonden. ‘Ha! Krijg ik meer punten’ dacht ik nog dom.
Toen ik mijn gevulde bestekmapje bij de leerkracht op het bureau legde, kreeg ik de wind van voor. De ogen van de man spuwde vuur; hij had blijkbaar nog nooit zoiets meegemaakt. ‘Zelfs een Hollander is niet zo dom’ schreeuwde hij. Voordat ik nog iets kon zeggen werd ik de klas uitgestuurd met de opdracht om het project morgen opnieuw in te leveren. In een bestekmapje deze keer en maar voor de helft van de punten.

Suf en verbaasd stond ik buiten het lokaal. Ik begreep er niks van. Verstrooid vroeg ik aan een meisje die langskwam of zij toevallig een bestekmapje mee had. Ze opende haar tas en haalde een snelhechter eruit. Verdomme, nu begreep ik het!

Dus lieve Nederbelgen, knoop het in jullie oren. een bestekmapje is een snelhechter!
Amai zeg!

LEKKER SOCIAAL
Volg ‘Amai Zeg!’ ook op FACEBOOK!

Eerdere blogberichten op Amai Zeg:

Hotel Mama
10 taboes voor Nederlanders in Belgie
Delhaize vs. Albert Heijn
Volle Vent (Vol-au-vent)

Wat je ook leuk zal vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *