Welkom in België

shutterstock_534387862

Hallo allemaal, welkom in het altijd verrassende België!

Mijn naam is Matthijs. Mijn eerste blogbericht schrijf ik vanuit mijn kot(ja, ben al goed ingeburgerd!) in het hartje van Antwerpen.
Sinds een jaar woon en studeer ik in België, Vlaanderen om precies te zijn. In september 2013 verhuisde ik van Maastricht naar het mooie Antwerpen.

Nu hoor ik jullie denken; Maastricht ligt toch ongeveer in België? Dat klopt! Toch heb ik, sinds ik in België woon, veel vreemde (en vooral grappige) situaties meegemaakt. Ondanks dat de Vlamingen kortbij wonen en dezelfde taal spreken, is het een totaal ander volk!

Gedurende mijn eerste dagen in Antwerpen ontmoette ik vooral veel Nederlanders. Stuk voor stuk klagend over de dure Delhaize, de zure mayonaise, de ontbrekende rookworst bij de Hema en de wereldberoemde gaten in de Belgische wegen. Toch was iedereen het erover eens: de Belgen hebben een chillende en beleefde houding die alleen maar weg valt als de wijn of het bier niet snel genoeg geserveerd wordt.

Mijn eerste ontmoeting met mijn Belgische klasgenoten liep nogal stroef, ik als zelfverzekerde Nederlander stapte op de afwachtende Vlamingen af en stelde me enthousiast (en luid pratend) aan iedereen voor. Ik zag ze al denken “o nee weer een Hollander!” De gemiddelde Belg stelt zich voorzichtig voor en holt dan weer zo snel mogelijk terug naar zijn bekende territorium.

Als je de Belgen eenmaal leert kennen, zijn het geweldige en hartverwarmende mensen, die net zo zijn als de gemiddelde Nederlander, maar zich net iets anders, met een geweldige vocabulaire en typische Belgische acties, uitdrukken! Maar hierover later meer! Ik ga met de Vlamingen genieten van een Belgisch speciaal bier op de Markt van Antwerpen! Amai zeg!

p.s. Mocht je de Belgen toch niks vinden? De trein naar Roosendaal brengt je binnen een half uur terug naar het noorden! 

Wat je ook leuk zal vinden

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *